dinsdag, juni 28, 2005

Ondertussen ...

Tijdens het wachten op een bouwvergunning zitten wij (onze architecten eigenlijk) niet stil:

  • Op 24 mei 2005 is de firma Verbeke/Geotech langs geweest om een grondonderzoek (sondering) te doen.Ze hebben 3 maal geboord tot op ongeveer 9m diep. Blijkt dat we (aangevoerde) zandgrond hebben en dat het grondwater op 80 cm diep zit ongeveer. We hebben een uitgebreid verslag van de sondering gekregen ook. Een boekje van 30 bladzijden vol tabelletjes en wiskundige formules. De stabiliteitsingenieur zal de resultaten van het grondonderzoek gebruiken in zijn funderingsberekeningen.
  • De stabiliteitsingenieur hebben we ook al vastgelegd. Het is de firma Structor. Die zou nu moeten bezig zijn met de nodige berekeningen.
  • Een veiligheidscoördinator hebben we ook al (nv Archiline uit St.Kruis). Die is verplicht en moet voor de veiligheid van de bouwwerf zorgen. Ook moet hij een document maken dat achteraf ook nog kan gebruikt worden. De veiligheidscoördinator maakt drie documenten voor ons:
  1. Een Veiligheid en gezondheidsplan (VG) met daarin allerlei regeltjes en nuttige telefoonnummers.
  2. Ook een coördinatiedagboek. Dat zou steeds moeten aangevuld worden tijdens de werken.
  3. En ten slotte een postinterventie dossier.

De eerste twee documenten hebben wij al gekregen. Het post-interventiedossier nog niet. Normaal zouden we dat ook moeten krijgen denk ik...
Volgens Comodo (de architecten) zou de veiligheidscoördinator ook wekelijks de werf bezoeken.